Istorie & traditie

Se spune ca o idee valoroasa poate sa revolutioneze o lume intreaga!

La o alta scara, ideea de la care a pornit totul pentru Decorin, societate infiintata in anul 1993, avea sa fie brevetarea unui sistem de sine pentru culisarea perdelelor si draperiilor, a tuturor materialelor ce se vroiau montate la ferestre, pentru decorarea acestora. Inspirata dupa un model occidental, sina din aluminiu pentru perdele a fost un concept nou pe piata din Romania si a stat la baza dezvoltarii activitatii societatii Decorin, in speranta ca promovarea unor produse autohtone fiabile, flexibile si utile va fi de apreciat in viitor.

Astfel, chiar in debutul activitatii, in 1993 Decorin lanseaza pe piata primul produs nou de acest fel din Romania, sinele din aluminiu pentru perdele cu actionare cu snur - simple, practice si foarte usor de utilizat si montat!

Totodata, pentru o penetrare mai usoara, lanseaza un serviciu numit “Decorin – servicii la cheie”. La acel moment conceptul nu exista pentru publicul din Romania, fapt ce a adus o apreciere constanta din partea publicului larg si la posibilitatea de a dezvolta pas cu pas fiecare produs care ar fi putut duce la un confort si o fiabilitate sporita in domeniul decoratiunilor pentru ferestre.

Pentru a face posibil acest concept - “servicii la cheie” - Decorin a dezvoltat in paralel atat ateliere de productie pentru sistemele de prindere, cat si ateliere de productie si confectie materiale textile pentru perdele si draperii, precum si montajul acestora la domiciliu.

Astfel, cu increderea venita din partea clientilor, in scurt timp de la lansarea primului produs, Decorin – prima societate pentru decorarea ferestrelor din Romania – a oferit servicii complete, masuratori la fata locului, solutii complexe de design, confectionarea materialelor dupa dimensiunile ferestrelor, sisteme de sine complexe pentru toata varietatea de ferestre existenta, montajul ansamblului. Serviciul a fost tot mai apreciat de catre clienti, a sporit confortul si usurinta cu care acestia isi puteau procura nu doar niste produse banale la “bucata”, ci o imagine, un intreg produs finit pentru ferestre.

Prin constanta si diverisitate, fiabilitatea, calitatea produselor si dezvoltarea lor continua, garantia de 2 ani oferita – lucru unic in acea perioada, asistenta permanenta, ajustarea produselor pe necesitatile clientilor, incurajata permanent de acestia, Decorin a persistat pana in prezent pe piata tot mai aglomerata de produse similare, a inspirirat si alte societati sa procedeze similar, sa ofere romanilor servicii ce economisesc timpul acestora.

In toata aceasta perioada, Decorin a produs in Romania, a angajat constant personal, si-a diversificat activitatea (ca exemplu - intretinerea periodica a materialelor (demontarea, curatirea, ajustarea, remontarea ) si nu si-a inchis niciodata activitatea, si-a sporit constant capitatul social, in prezent acesta fiind de 200000 RON, a investit in utilaje si echipamente, in imagine si produse.

Inspirati de noile tehnologii si produse prezente pe piata occidentala, asociati cu parteneri valorosi, Decorin a produs primele sisteme de storuri romane, de panouri textile, storuri romane culisabile, storuri pe bride pe galerii metalice rotunde, confectie cu lamele sau pe capse metalice stantate, a oferit solutii pentru ferestre curbe.

Este adevarat ca in ziua de azi astfel de servicii poate sunt mai des intalnite, dar consideram ca am fost compania care a inspirat piata de profil.

Ca urmare, avem multi parteneri in activitatea de resell, iar lista acestora este continua expansiune si suntem deschisi in orice moment pentru noi propuneri si solicitari. Cererea care exista in prezent din partea partenerilor ne face sa credem ca produsele oferite sunt de calitate, flexibile si viabile. Aceasta inseamna respect pentru clientii nostri care au facut posibila existenta Decorin.